Ryanair ook in beginfase naar Lelystad Airport

Nederlandstalig Ryanair forum. Vragen en antwoorden over Ryanair en Ryanair op de Nederlandse vliegvelden Eindhoven, Maastricht en Amsterdam.

Moderator: atoutprix

Post Reply
User avatar
ryanadmin
Site Admin
Site Admin
Posts: 230
Joined: 14 Sep 2012, 06:50
Location: Eindhoven Airport
Contact:

Ryanair ook in beginfase naar Lelystad Airport

Post by ryanadmin »

De Ierse budget-luchtvaartmaatschappij Ryanair zal vanaf Lelystad Airport gaan vliegen, ook als het aantal vluchten daar na de uitbreiding in 2019 nog heel beperkt is. Dat bevestigt een woordvoerder van Ryanair aan Omroep Flevoland.

'Een grap'
Afgelopen maandag noemde topman Michael O'Leary van Ryanair Lelystad Airport nog 'een grap', omdat er in het begin maar vijf tot zes vluchten per dag mogelijk zijn. O'Leary ergerde zich aan de traagheid waarmee Lelystad Airport wordt ontwikkeld en uitte scherpe kritiek op de Schiphol Group, eigenaar van het vliegveld.

Ryanair blijft er bij dat Lelystad Airport moet zorgen dat er snel meer vliegtuigbewegingen mogelijk zijn dan de 4000 per jaar, die nu voor 2019 zijn toegezegd. Maar ook in deze beginfase zal de Ierse prijsvechter het poldervliegveld gaan gebruiken.

Grootste luchtvaartmaatschappij
Ryanair vervoerde vorig jaar 117 miljoen passagiers en is daarmee de grootste luchtvaartmaatschappij in Europa. Zij heeft een vloot van 438 Boeing 737-800's, het type vliegtuig dat straks op Lelystad Airport kan landen. Er staan nog 193 Boeings in bestelling. De maatschappij heeft een agressieve strategie om te groeien.

Bron: Omroep Flevoland

Post Reply